Home Gezondheid De voordelen van het dragen van een slaapmasker

De voordelen van het dragen van een slaapmasker

door info@contentmusketeers.io
0 comment

Overal waar je komt is een ruimte verlicht met kunstlicht, het is daarom soms ook lastig om een volledig donkere plek te vinden waar je je vermoeide ogen tot rust kunt laten komen. Elektrische verlichting is onderdeel van onze manier van leven en beïnvloedt daardoor ook onze manier van slapen. Constante blootstelling aan licht kan onze natuurlijke slaap-waak cyclus verstoren en kan de kwantiteit en kwaliteit van onze slaap beïnvloeden. Een slechte kwaliteit van slaap kan je dagelijkse leven beïnvloeden, je voelt je minder energiek waardoor je uiteindelijk minder kan en wilt gaan ondernemen.

Gegarandeerd een goede nachtrust met een slaapmasker

Voor veel mensen is duisternis essentieel om goed te kunnen slapen. Wanneer het donker is krijgt je lichaam een signaal dat het moet gaan slapen. Doordat een slaapmasker al het licht kan blokkeren, kan deze dus een groot verschil maken op de kwaliteit van het slapen, vooral wanneer je je tijdens het slapen vaak bevindt in een ruimte met licht, wanneer je partner een lichtbron aanzet in de slaapkamer of wanneer je vanwege nachtelijke werkzaamheden vaak overdag probeert je slaap in te halen. Een eenvoudig slaapmasker kan zeer effectief werken bij het blokkeren van licht met het oog op een betere slaap. Een slaapmasker heeft daarnaast nog meerdere voordelen:

Slaapmaskers verbeteren de kwaliteit van slaap

Een slaapmasker is voor sommige mensen onmisbaar tijdens het slapen. De lichtblokkade die je bereikt met een slaapmasker verhoogt het melatonine gehalte, dit is het slaaphormoon die ervoor zorgt dat het lichaam in slaap komt. Onze ogen hebben receptoren die op elk soort licht reageren en die signalen doorsturen naar de hersenen. De verkeerde lichtsignalen kunnen de REM-fase verstoren, juist de REM-fase is belangrijk voor een goede nachtrust. Door lichtsignalen tegen te houden met een slaapmasker neemt de REM-fase toe en de waakzaamheid af, dit zorgt uiteindelijk voor een betere kwaliteit van slaap. Een betere kwaliteit van slaap, draagt bij aan meer energie gedurende de dag.

Een slaapmasker verhoogt het resultaat van je schoonheidsslaapje

Wanneer je een satijnen slaapmasker draagt wordt de tere huid rond je ogen beschermd. Satijn is van nature hypoallergeen en helpt bij het behandelen van geïrriteerde en gezwollen ogen door de verzachtende werking. De zachte stof veroorzaakt minder wrijving tussen huid en stof waardoor rimpels worden voorkomen. Een satijnen slaapmasker met voorgevormde kussentjes zorgt voor een rustgevende en zuurstofrijke slaap en stimuleert hierdoor de regeneratie van de huidcellen.

Slaapmaskers kunnen hoofdpijn verlichten

Mensen die lijden aan migraine en chronische hoofdpijn kunnen baat hebben bij een slaapmasker. Tijdens een aanval van hoofdpijn kan er in hoge mate gevoeligheid voor licht en geluid zijn. Een slaapmasker kan geluid iets dempen en licht van buitenaf volledig blokkeren, dit kan helpen om de hoofdpijn te verminderen. De lichte druk van een voorgevormd slaapmasker en de zachte aanraking van satijn of katoen kan migraine symptomen verlichten. Slaapmaskers met een gel-inzet kunnen helpen om hoofdpijn te verlichten. De gel-inzet kan gekoeld worden in de koelkast of vriezer, door na het koelen direct het slaapmasker te dragen kan de hoofdpijn afnemen. Vind je warmtecompressie prettiger, dan kunnen de gel-inzets ook verwarmd worden in een bakje warm water.

Een slaapmasker is ideaal voor mee op reis

Wanneer je tijdens een lange reis een slaapmasker draagt, ben je uitgerust als je op je bestemming aankomt. Door al het licht uit de omgeving te blokkeren, is het makkelijker om tijdens een lange reis te slapen of te ontspannen. Zelfs wanneer je niet in slaap valt, en alleen maar geniet van volledige ontspanning tijdens het reizen, ben je fit en voorkom je hoofdpijn, die al snel ontstaat na een vermoeiende reis.

Lees ook:

 

 

Lees ook

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.